Comuna Urdari

Urdari este o comună în județul Gorj, Oltenia, România, formată din satele Fântânele, Hotăroasa și Urdari (reședința). Ea se află pe malul Jiului și este un sat răsfirat și are o suprafață de 3114 ha. Se învecinează astfel: la EST – satul Cocoreni care aparține Comunei Bîlteni, satele Olari și Plopșoru care aparțin comunei Plopșoru; la SUD – satul Strâmba-Jiu care aparține orașului Turceni; la VEST – satele Raci și Orzul care aparțin comunei Negomir; la NORD – satul Peșteana de Jos care aparține comunei Fărcășești.

Ca formă de așezare omenească, Urdari este o așezare linear-răsfirată, majoritatea caselor fiind de-a lungul drumului județean cu multe ramificații (ulițe) în special spre vest, spre zona deluroasă a localității.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Urdari se ridică la 3.024 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3.215 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (98,38%). Pentru 1,62% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (98,38%). Pentru 1,62% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Activitatea specifică zonei este mineritul, extragerea lignitului.

Sari la conținut